واحد EMU :

emu

صرع بیماری شایعی است که حدود یک تا دو درصد افراد جامعه به آن مبتلا هستند ، حدود 35 % این افراد مقاوم به درمان می باشند و به برسی های فوق تخصصی که از وظایف واحد مانیتورینگ مغزی می باشد  جهت عمل جراحی نیاز دارند ، دسته ای دیگر از بیماران دارای حرکات مشکوک تشنجی بوده ، احتمال تشنج سایکوژنیک برای آنها وجود دارد که تشخیص قطعی این احتمال نیز از وظایف واحد مانیتورینگ مغزی می باشد.

با توجه به درصد بالای صرع مقاوم به دارو در میان بیماران مبتلا به صرع و امکان بروز عوارض بیشتر در این بیماران، توجه خاص و بررسی دقیق آنها به منظور کنترل تشنجات امری ضروری و حیاتی تلقی می شود. این بیماران به درمان دارویی، مقاوم بوده و استفاده از سایر روشهای درمانی به منظور کنترل تشنجات برای آنها ضرورت دارد.

مهمترین روش تشخیصی که امروزه در سراسر جهان برای بیماران مبتلا به صرع مقاوم به دارو مورد استفاده قرارمیگیرد  Long-term video-EEG monitoring (LTM) است. LTM یا مانیتورینگ طولانی مدت با ویدئو و نوار مغز، روشی است که در آن با ثبت چندروزه نوار مغز بیماران همراه با ثبت ویدئویی حملات تشنج، امکان تعیین محل کانون صرع فراهم می شود. با تعیین کانون صرع بیمار و جراحی ضایعه ایجادکننده تشنجات ، کنترل صرع به صورت کاملا موثر امکان پذیر می گردد به نحوی که در بسیاری از موارد،جراحی صرع منجر به بهبود کامل بیماران، قطع درمان دارویی ضد صرع، کاهش عوارض ناشی از مصرف طولانی مدت داروها، کاهش خطرات ناشی از تکرار حملات تشنج و نهایتا بهبود کیفیت زندگی بیماران می گردد.

در طی سالهای اخیر علی رغم فراهم شدن امکان جراحی صرع در ایران، به علت عدم وجودامکاناتLTMدراستان ، بیماران مبتلا به صرع مقاوم به دارو جهت انجام LTM پس ازمدتها با انتظارطولانی به ناچارراهی شهرستانهای دیگری مانند تهران واصفهان شده و متحمل سختیهای زیادی می شدند.در سال 1398 بیمارستان فارابی  برای نخستین بار در استان کرمانشاه و استانهای مجاور، اقدام به تاسیس واحد مانیتورینگ صرع به منظور انجام LTM نموده است تا بیماران مبتلا به صرع و خانواده آنها از جدیدترین امکانات تشخیصی و درمانی بروز دنیا بهره مند شده و از آلام و سختیهای آنها کاسته شود.

واحد مانیتورینگ صرع بیمارستان فارابی کرمانشاه

در واحد مانیتورینگ صرع بیمارستان فارابی ، بیماران تحت نظارت پزشک متخصص مغز و اعصاب (فلوشیپ صرع) و کادر پرستاری مجرب  و آموزش دیده به مدت چند روز بستری می شوند. در طول این مدت، نوار مغز دائمی و ثبت حملات تشنج برای آنها انجام می گردد و در پایان بیماران با درمان دارویی مرخص می گردند. تیم پزشکی پس از بررسی یافته های شبانه روزی بیماران در زمان بستری، اقدام به تعیین کانون تشنج می نماید و سپس در مورد جراحی صرع بیماران با حضور بیمار و خانواده تصمیم گیری می شود.

امید است با فراهم نمودن امکانات لازم برای جدیدترین روشهای تشخیصی و درمانی صرع گامی در جهت خدمت رسانی به بیماران مبتلا به صرع و خانواده آنها برداریم.

 

 

 

 

واحد تحقیقات و کلینیک خواب :

 khab

 

 

مرکز تحقیقات  اختلالات خواب یکی از محدود مراکز مجهز و پیشرفته تشخیصی ، درمانی و تحقیقاتی اختلالات خواب در ایران می باشد  که در غرب ایران و در بیمارستان فارابی کرمانشاه قرار گرفته است .این مرکز مجهز به تجهیزات مدرن  برای تشخیص و ارزیابی انواع اختلالات خواب شامل پلی سومنو گرافی و اکتیگرافی می باشد  افراد مبتلا به اختلالاتی از قبیل بی خوابی  پرخوابی- نارکولپسی  اختلال وقفه تنفسی حین خواب  اختلالات حرکتی در حین خواب  اختلالت ریتم شبانه روزی خواب بیداری  تشنج حین خواب  راه رفتن در خواب  اختلال وحشت خواب  کابوس شبانه و انواع دیگر اختلالات خواب می توانند جهت ارزیابی دقیق  تشخیصی و درمان به این مرکز مراجعه نمایند .