تکریم ارباب رجوع

۱۳۹۸/۱۲/۲۱

هیچ مکتبی مانند اسلام و هیچ کتابی مانند قرآن ، درباره جایگاه و ارزش وجودی انسان سخن به میان نیاورده است.
درقرآن کریم آمده است: " لقد خلقنا الانسان فی احسن تقویم"  ما انسان را در مقام احسن نیکوترین مراتب صورت وجود آفریدیم ( سوره تین آیه )4
تکریم ارباب رجوع به معنای حرمت و گرامی داشتن کسی است که خدمت یا کالایی اعم از داخل سازمان یا برون سازمان دریافت می کند. ارباب رجوع مانند مشتری حالت تعاملی و طرفینی ندارد، بلکه خدمات یک جانبه را شامل می شود که در آنها ارائه دهنده خدمت ، اطلاعات  را نسبت به مورد خدمت دارد ولی ارباب رجوع نمی تواند به سادگی آن اطلاعات را به دست بیاورد در حالی که سخت به آنها نیازمند است، مثل خدمات درمانی، خدمات علمی، خدمات آموزشی و پرورشی . طرح تکریم از ارباب رجوع طرحی است که طی سالهای اخیر در جهت کاهش بوروکراسی اداری و تامین خواسته ها و رضایتمندی شهروندان از مراجعه به سازمان ها و ادارات دولتی اجرا می شود. از آنجا که یکی از مقوله های سنجش کار آمدی نظام اداری میزان رضایت مندی مردم از خدمات ارائه شده توسط دستگاههای دولتی می باشد به منظور ایجاد ساز و کارهای لازم در ارائه خدمات مطلوب و موثر به مردم و برخورد مناسب کارکنان با مراجعین و نهادینه شدن این موضوع ، ارتقاء و حفظ کرامت مردم در نظام اداری بعنوان یکی از طرح های های هفتگانه تحول اداری منظور گردیده است.
برنامه کاربردی ارتقا ء رضایتمندی ارباب رجوع شامل:10
اطلاع رسانی: در بخش دولتی اطلاعات باید سریع و دقیق باشد و در دسترس همگان قرار داشته باشد.
سرعت در ارایه خدمات: مشتریان بخش دولتی، خواهان تسریع در کار موردنظر خود هستند.
صحت خدمات: مشتریان بخش دولتی، درستی نتایج کارهای انجام شده را طالب هستند.
آراستگی: زیبایی ظاهر اقدامات، مکاتبات، انتشارات، امکانات و نیز فضای محل مراجعه باید تمیز، زیبا و پاکیزه باشد
رفتار مناسب: مشتریان بخش دولتی، خواهان دریافت خدمات با رفتاری مشفقانه هستند
قانونمندی: مشتریان بخش دولتی، خواهان پایبندی کارکنان به قوانین و ضوابط اند و هرگونه تبعیض و نابرابری را ناخوشایند می دانند.
سادگی و سهولت: مشتریان بخش دولتی، انجام کارها و همچنین انجام خواسته را به سادگی خواهانند و نه در چارچوب گردش کارهای پیچیده و پرپیچ و خم اداری
انعطاف پذیری: مراجعان بخش دولتی ، خواهان نرمش در نحوه اجرای قوانین و مقررات هستند.
دانش و توانایی کارکنان: کارکنان باید مهارت کافی و دانش و تخصص لازم را در ارائه خدمت داشته باشند.
-اطلاع رسانی : مقررات موردعمل، مراحل انجام کار، مدارک موردنیاز و مدت زمان انجام کار هر فرایند در معرض دید قرار گیرد.
-ایجاد سامانه تلفن گویا جهت اطلاع رسانی به مردم (با ذکر شماره)و اطلاع رسانی شماره تلفن گویا
- وجود واحد اطلاعات فعال
-تهیه بروشور و توزیع آن بین ارباب رجوع
-نصب تابلو مشخصات فردی( نام و نام خانوادگی و پست سازمانی کارکنان) و شرح وظایف